Kappen met die handel

by berend

De problemen met de Fukushima kerncentrale nemen steeds grotere vormen aan. Met name de situatie in reactor no. 4 schijnt ernstig te verslechteren. De reactor lekt radioactiviteit en er is nu ook brand uitgebroken. De achtergebleven werknemers riskeren hun leven om dat van honderdduizenden anderen te redden.

Overal ter wereld is discussie over kernenergie losgebarsten. De EU gaat ‘stresstests’ uitvoeren bij alle kerncentrales in de EU om te zien of ze aan de veiligheidseisen voldoen. Duitsland heeft de oudste 7 centrales inmiddels uit voorzorg uitgeschakeld.

Risico’s kun je minimaliseren maar nooit geheel uitsluiten. De kans op een grote calamiteit is heel klein, maar als het gebeurt zijn de gevolgen meteen catastrofaal. De problemen bij de Fukushima-centrale bewijst dat er rampen gebeuren waarop de centales niet berekend en getest zijn.

Nog een leestip: Jurgen Sweegers van de site www.energieenwater.net heeft een sterk opiniestuk over kernenergie geplaatst. De conclusie: kernenergie, kappen met die handel!

Leave a Reply