Manifestatie op de Dam

by berend

Vandaag ben naar Amsterdam geweest om aanwezig te zijn bij de manifestatie “Schoon genoeg van kernenergie”. Op de Dam was een fors podium neergezet waar sprekers en muziek elkaar afwisselden.

Onder de sprekers waren Wubbo Ockels en de fractievoorzitters van de PVDA, GroenLinks, PvdD en SP. De linkse oppositie wil geen kernenergie, maar duurzame energie. Schone enrgiebronnen die overal om ons heen aanwezig zijn, klaar om geoogst te worden. Power to the people.
Het rechtse kabinet (VVD, CDA) wil een tweede kerncentrale in Borssele. De partijen aan de macht willen de energievoorziening koste wat kost in handen houden van een kleine groep energiereuzen, met totale afhankelijkheid van ons burgers tot gevolg. Alleen al daarom is kernenergie een slechte ontwikkeling.

Vooraf hoopte ik dat de Dam bij mijn ‘protest-debuut’ stampvol zou zijn, maar dat viel een beetje tegen. Er waren enkele duizenden mensen verzameld. Toch ben ik blij dat ik er geweest ben.

Leave a Reply