Plugwise aangeschaft

by berend

Ik liep er al een tijdje over te denken, maar afgelopen week heb ik een Plugwise-set aangeschaft. Zo’n energiemanagement systeem is best prijzig, maar Plugwise heeft regelmatig leuke kortingsacties (waar ik dus ook gebruik van heb gemaakt).

Ik heb een “Home Start”-set gekocht, met twee pluggen (Circle’s). De ene heb ik op de omvormers van de zonnepanelen aangesloten, de andere zit (voorlopig) op de koelkast.
Wat vreemd is: gisteren is er helemaal niets gemeten bij de zonnepanelen, en aan de draaischijfmeter te zien, zijn de omvormers de hele dag niet ingeschakeld geweest. Op de één of andere manier maakte de Plugwise-plug geen contact of zo. De start met Plugwise is begonnen met een dag opbrengstverlies, dat was niet de bedoeling.

Ik heb vanmorgen de plug verplaatst en nu werkt het allemaal naar behoren.

Een Reactie op “Plugwise aangeschaft”

 1. Beste Berend,

  De modules worden toch geschakeld door een schakelschema. Je moet toch aangeven of de plugs aan of uit moeten staan. Als de plug niet aan staat kan die ook niks meten. Je kunt toch gelijk het actuele vermogen uitlezen via de pc. Ze worden toch draadloos geschakeld misschien is het zendvermogen te klein. Het is mijn niet duidelijk wat de oorzaak is van het probleem.

  Ik ben trouwens erg benieuwd wat de hulp-energie is voor de zonneboiler.
  Je stand-by verbruik van je Quinta ketel is ook niet te verwaarlozen 8 watt
  dat is dus voor een heel jaar 70 Kwh.

  Ik heb m’n Quinta reeds geklokt met een verbruik van 172 Kwh per jaar.

  Mano

Leave a Reply