Verhagen: ‘Kerncentrale doorzetten, wel lessen trekken’

by berend

Overal ter wereld worden kernenergieplannen in de ijskast gezet of afgeblazen, maar ons kabinet gaat stoïcijns door met het proces die moet leiden tot een bouwvergunning voor een tweede kerncentrale in Borssele – kernramp in Japan of niet. “Wel zullen er lessen worden getrokken uit de ramp met kerncentrale Fukushima in Japan, die zullen worden opgenomen in technische eisen of in de vergunningsaanvraag”, aldus de minister Verhagen vandaag in het Tweede kameroverleg over “Borssele-2”.

Als de minister van economische zaken lessen wil trekken uit ‘Fukushima’, zou hij ook eens een lesje economie moeten volgen. In de VS, waar ook overwogen wordt om in nieuwe kerncentrales te investeren, is door de University of Massachusetts berekend dat voor iedere $ 1.000.000 die geïnvesteerd wordt, door duurzame energie in vergelijking met kernenergie bijna 20 procent meer arbeidsplaatsen geschapen kunnen worden.
In de nasleep van de economische crisis een niet onbelangrijk argument.

Groene investeringen scheppen meer banen, het is veiliger en beter voor het milieu.
Alleen deze argumenten zouden al genoeg moeten zijn om Borssele-2 af te blazen.

Leave a Reply