Juni

by berend

De de eerste zomermaand van 2011 is verstreken. Wat zonuren betreft een gemiddelde maand; landelijk gemiddeld scheen de zon ruim 215 uren tegen 201 uren normaal.
Onze 7 zonnepanelen hebben 133,0 kWh geproduceerd. Met een elektriciteitsverbruik van 131 kWh zijn we dus nog nèt netto negatief uitgekomen. Het gasverbruik was 10 kubieke meter, waarvan ongeveer de helft opging aan koken en de rest voor warmwater. Het overgrote deel van het warmwater werd geleverd door de zonneboiler: de cv ketel hoefde minder dan 10 dagen bij te springen.

De genormeerde opbrengst in de eerste 6 maanden van 2011 is 483,1 kWh/kWp, de hoogste sinds de zonnepanelen op het dak liggen. De voorsprong op het zonnigste jaar tot nu toe (2009) is slechts 5 kWh/kWp, ofwel één zonnige zomerdag. Ben benieuwd wat de 2e helft gaat brengen.

Zie de pagina Opbrengst en verbruik (elek.) voor meer details.

Een Reactie op “Juni”

  1. De opbrengst van onze 8 panelen van de maand juni was 128,03 Kwh. De opbrengst van de laatste 6 maanden is 401 Kwh/KWp. De hoogste dagopbrengst was 30 mei met een productie van 6,01 Kwh. Ons gasverbruik over de maand juni is 18,15 m3. Netto afgenomen stroom van het net 154,28 Kwh. De bijstook van de cv ketel voor warmwater licht gemiddeld rond de 8,5 ltr per dag. Dit klopt ongeveer wel want de inhoud van de Remeha Zenta is net te klein voor ons huishouden, dit komt mede doordat de vaatwasser en de wasmachine rechtstreeks worden gevoed met warmwater.

Leave a Reply