September; eind goed-nog niet al goed

by berend

En de laatste zomermaand van 2011 is verstreken. Het weerbeeld was -zoals eigenlijk de hele zomer- wisselvallig. De maand begon met een aantal zonnige dagen, toen kwam de klad er in, maar de laatste week was het heerlijk nazomerweer met veel zon en dus veel productie. Het zag er heel lang niet naar uit, maar de eindsprint zorgde bijna voor een recordopbrengst voor de septembermaand. De 7 zonnepanelen hebben in september 92,4 kWh geproduceerd (genormeerd 78.9 kWh/kWp), waarvan 57  kWh is teruggeleverd en de rest is direct verbruikt.

Helaas krijgen de panelen vanaf september te maken met schaduw van enkele bomen. Dit zal de komende maanden (tot maart) alleen maar erger worden. Jammer maar omdat we de donkere maanden ingaan zal het niet heel veel productie kosten.

Zie de pagina Opbrengst en verbruik (elek.) voor meer details.

Een Reactie op “September; eind goed-nog niet al goed”

  1. Met deze laaste mooie dagen is de september productie van onze instalatie zelfs nog beter dan de maand augustus.
    Laat de zomer maar beginnen.

Leave a Reply