Bermbranden leggen WSC stil

by berend

De World Solar Challenge is tijdens de tweede wedstrijddag stilgelegd. Vanwege bermbranden (bushfires) langs de route bij Barrow Creek was de politie genoodzaakt de weg ter hoogte van Wauchope in beide richtingen af te zetten. Wauchope ligt op ongeveer 1100 km van startpunt Darwin, tussen de checkpoints Tennant Creek (km 988) en Barrow Creek (km 1212).

Toen de wegafzetting bekend werd, besloot de organisatie de zonneauto’s bij Tennant Creek op te vangen. Probleempje; de top 3 was op dat moment checkpoint Tennant Creek reeds gepasseerd en reden door tot de blokkade.  Die top 3 (Tokai, TU Delft en Michigan) hebben hun kamp bij Wauchope opgeslagen, de meeste andere teams zitten in Tennant Creek.

Wanneer en hoe de race vervolgd wordt, is nu nog niet duidelijk.

Update 18-10
Inmiddels is besloten hoe er verder gereden wordt. Alle teams zijn om 08:00 “gewoon” gestart vanuit de plek waar ze gisteren gestopt zijn. De teams die gisteren in Tennant Creek werden stilgezet, zijn ook weer op weg. De interval bij binnenkomst is weer gebruikt voor het vertrek.
De teams zijn flink opgeschoten. Dag 3 is nog niet ten einde, Tokai gaat aan de leiding en is checkpoint Kulgera (km. 1770) reeds gepasseerd. TU Delft/Nuon ligt tweede, op de hielen gezeten door Michigan. Daarachter, op grote afstand, Ashiya (JPN) en Solar Team Twente.

Leave a Reply