Geestige Greenchoice cartoon

by berend

Onlangs kreeg ik een nieuwsbrief van onze energieleverancier Greenchoice in de bus. Thema van het blad deze keer is zonne-energie, met o.a. een succesverhaal over ZonVast, waarbij een woningeigenaar zijn woningdak beschikbaar stelt aan Greenchoice, die daar vervolgens zonnepanelen op plaatst. De eerste 20 jaar mogen de bewoners zoveel zonnestroom gebruiken als ze willen, daarna worden de zonnepanelen eigendom van de bewoner.

Op de cover van de nieuwsbrief staat een briljante cartoon. Het huidige kabinetsbeleid op het energiegebied kan niet treffender in één plaatje uitgebeeld worden. Rutte en Verhagen willen energie opwekken uit steenkool, uranium en wie weet binnenkort schaliegas, terwijl energie van de zon als zinloos beschouwd wordt.

Zinloos voor de portemonne van Minister de Jager ja, want de zon is van iedereen en over zelfopgewekte zonnestroom kan de minister  geen belasting heffen. En dus wordt zonne-energie vanuit Den Haag vakkundig genegeerd.

Een Reactie op “Geestige Greenchoice cartoon”

  1. Is al een oud plaatje. Hoe oud weet ik niet, maar ik heb hem al vaker gezien.

    Leuk is ’t ie zekers weten… !

Leave a Reply