Zonnepanelen waaien van het dak

by berend

Ai, sommige zonnepanelen blijken niet voldoende verankerd te zijn dat ze bestand zijn tegen een storm. De noordwester die vandaag in het noorden van het land huishield, heeft flinke schade toegebracht aan een zonnestroom installatie op een flat in Drachten.
Over de gehele breedte van een flat, zo op het oog al gauw tientallen meters, zijn de panelen er door de harde wind afgeblazen. Balustrades zijn daarbij beschadigd, evenals een aantal satellietschotels. Enkele foto’s van de plek des onheils (foto’s van Waldnet.nl, klik voor een vergroting)

Hier op de Veluwe heeft ook wel stevig gewaaid, maar niet zo hard als in Noord Nederland. De panelen op ons dak hebben het winderige weer gelukkig goed doorstaan.

2 Reacties op “Zonnepanelen waaien van het dak”

  1. die van mij liggen er gelukkig nog op ,hier in Leeuwarden spookte ook flink.
    de echte doe het zelfers verankeren met gamma, of het hele dak moer er af waaien dan gaan de panelen vanzelf mee.

  2. Drachten is een SDE installatie van nog geen half jaar oud, deel van project met 24 systemen. Uitgebreide detail info op mijn site, ook over heftige rondvliegende paneelkes bij de zuider- (en ook bij de wester-) buren…

    http://www.polderpv.nl/nieuws_PV86.htm#6jan2012_vliegende_zonnepanelen

Leave a Reply