Het sleutelgat is weer te vinden!

by berend

Onze voordeur wordt bij naderen verlicht door een buitenlamp (met een bewegingsmelder)
Werkt perfect. Ik had er eerst een 60 Watt gloeilamp in zitten, maar zo’n stroomvreter begint mij toch al gauw te knagen.
Dus kwam er al snel een 11 Watt spaarlamp in. Dat ging redelijk. Een spaarlamp is een stuk energiezuiniger, maar heeft enkele nadelen: ze branden pas na een tijdje op volle sterkte en veel in- en uitschakelen verkort de levensduur aanzienlijk, evenals een korte brandduur.
Een spaarlamp is dus niet optimaal geschikt voor toepassing in een buitenlamp met bewegingsmelder, maar bij gebrek aan beter toch maar geprobeerd.

Toen eind oktober de wintertijd inging viel het ineens op dat de buitenlamp veel minder fel brandde, het sleutelgat moest bijna op de tast gevonden worden. Daar moest dus een andere lamp in. Bovenstaande nadelen zijn niet van toepassing op LED-lampen.  Een tijdje geleden had Conrad.nl een HighPower E27 LED-lamp in de aanbieding. De Samsung A60 haalt een lichtopbrengst van 490 Lumen uit 7,2 Watt; dat is wel wat minder dan de 60 Watt gloeilamp die hij gaat vervangen, maar ruim voldoende. €14,95 per stuk, heb er gelijk twee besteld. (De lamp is trouwens momenteel nog steeds voor die prijs te koop, link naar Samsung LED-lamp, E27, 7,2 W, warm-wit)

Wat een verschil! Het sleutelgat is weer prima te vinden. En géén opwarmtijd, gewoon direct volle opbrengst.

De mate van besparing weet ik zo niet, zo vaak springt die buitenlamp nu ook weer niet aan. Maar het voelt een stuk beter dan een 60 Watt gloeilamp.

3 Reacties op “Het sleutelgat is weer te vinden!”

  1. @ Berend,goed idee van die LED lamp, wellicht ga ik hem ook aanschaffen, alleen:
    jij zegt: bijna evenveel lichtopbrengst als een 60 Watt gloeilamp, terwijl Conrad op hun site beweerd dat hij vergelijkbaar is met een 40 Watt gloeilamp.
    Hoe zit dat dus???

  2. Klopt Jan, zag het ook.
    In vergelijking met de 60W gloeilamp die eerst in de buitenlamp zat vind ik de opbrengst van de nieuwe 7W LED niet merkbaar minder, maar het scheelt blijkbaar toch wel wat.

  3. […] URL: http://www.herbergpv.nl/?p=5726 […]

Leave a Reply