585Wp erbij op de blokhut

by berend

Als u de Opbrengstpagina heeft bekeken viel het u misschien al op: er is in juli een PV systeem toegevoegd. Vanaf 15 juli draait  bij Herberg PV een extra PV syteem mee van 585Wp, wat het totaal vermogen op 2355 Wp brengt.
Op de blokhut heb ik een set geplaatst bestaande uit 3 zwarte monokristallijne 195 Wp panelen van HJ Solar op op een Steca 500 omvormer.
Met deze uitbreiding zal de zonnestroomproductie heel dicht in de buurt van ons elektriciteitsverbruik komen (ongeveer 1750 kWh).

De blokhut met 3 mono black 195Wp panelen van HJ Solar. De linkerdakhelft heb ik 75 cm verlengd om de panelen te laten passen en om eronder wat extra opbergruimte te krijgen.

 

In de blokhut hangt de Steca 500 omvormer. Omdat het soms best warm wordt in de blokhut (ook zonder omvormer), heb ik een oude computerfan boven de Steca gemonteerd (op een 2W zonneopeneeltje aangesloten) die de warmte afvoert.

 

2 Reacties op “585Wp erbij op de blokhut”

  1. Beste Berend, dat ziet er heel mooi uit, ook mooi gedimensioneerd. Complimenten. De Steca 500 heeft een passieve koeling met ventilatieopeningen onder en boven waardoor [koel]lucht kan passeren. Ik heb zelf twee Steca 500’s, en ik heb ze allebei ter weerszijden op de aluminium ombouw voorzien van koelblokken (uit een pc gehaald). Koelen van de Steca op deze plek is zeer slim, want de levensduur gaat er sterk mee vooruit. Jouw oplossing vind ik heel elegant. Op het plaatje zie ik links boven een display van een metertje. Opbrengstmetertje?

  2. rene van der vlerk on augustus 7th, 2013 at 11:39 am

    Hallo berend

    ja die oplossing met die ventilator vind ik een mooie oplossing, niet vergeten een aanvoer te maken ten grote van de ventilator voor koele lucht. Dit word nogwel eens vergeten. Is de ventilator direct op het paneeltje aangesloten of zit er een temperatuur regeling op.

    vrg René

Leave a Reply