November

by berend

Wat betreft energieverbruik was november voor mij een interessante maand.

Het elektriciteits-maandverbruik kwam voor het eerst in jaren boven de 200 kWh uit, 216 kWh om precies te zijn. Het IR-paneel heeft daaraan flink bijgedragen, ruim 89 kWh werd door het paneel omgezet in warmte (infraroodstraling).
Van het elektriciteitsoverschot van 350 kWh aan het begin van de novembermaand is nog 171 kWh over. Met nog een maand te gaan zit ik op schema om 2014 tóch als netto verbruiker af te sluiten.

Het andere doel is om met het gas-jaarverbruik onder de 500 m3 te blijven. November was niet heel koud en mede door het IR-paneel is het gasverbruik op 36 m3 blijven steken. Voor heel 2014 staat de teller nu op 351 m3.
Bij een jaarverbruik tot 500 m3 geldt een lager capaciteitstarief. Mits de winter niet ineens keihard intreedt zou het mogelijk moeten zijn voor de laagste staffel aangeslagen te worden. We gaan het zien!

De zonnepanelen deden het overigens best goed in november: ik had ruim 30% meer opbrengst dan in dezelfde maand vorig jaar.
Voor meer info, zie de pagina Opbrengst en Verbruik.2 Reacties op “November”

  1. Inderdaad, ook in het westen van het land was november bovenmodaal zonnig

  2. Leuk te zien dat jij met je IR paneel doet waarover ik nog aan het denken ben, verwarming met elektra op de momenten dat het kan en zo gas besparen. Ik lees graag meer over deze oplossing. Waar zit het IR paneel gemonteerd, heb je nu helemaal niet met gas verwarmd etc. Succes!

Leave a Reply